MOONLIGHT DINNER

 

EDYCJA Obecnie na polskim rynku dostępne są wyłącznie puszki z numerami 1-8

Niemiecka karma o wysokiej zawartosci mięsa. Nie zawiera zbóz, soi, ryżu, dodatków smakowych i konserwantów. Do produkcji używane są wyłacznie składniki z certyfikowanych gospodarstw rolych. Natomiast ryby i owoce morza przechodzą rygorystyczną kontrolę sanitarną po połowie.

Karma Moonlight Dinner dzieli się na 4 linie różniące się wagą, rodzajem mięsa i specjalnymi dodatkami mającymi urozmaicać kocią dietę. Łatwo się w tym pogubić, ponieważ każda z puszek bądź saszetek  przypisany ma jakiś numer od 1 do 51. Niestety wielu numerów brakuje i nie mam pojęcia czy ma to związek z planem utworzenia kolejnych smaków, usuwaniem pewnych produktów czym może jest jak w starym żarcie: wypuszczamy 4 świnie do miasta -podpisujemy je 1,2,3,5 i zmuszamy wszystkich do poszukiwań tej nieistniejącej.

Poniżej postaram się usystematyzować trochę ten chaos.

PUSZKI O NUMERACH 1-8 (80 g) – tutaj na szczęście kompletny zestaw numerów

 

  • karma uzupełniająca
  • filetowana
  • puszki o numerze  od 1 do 6  zawierają w składzie naturalne oligosacharydy, które mają m.in. zapobiegać  tworzeniu się kul włosowych w przewodzie pokarmowym
  • puszki o numerze 6 i 8 są wzbogacone o wodorosty

SMAKI:

  • nr.1.kurczak,serca z kurczaka  ( 70 % MIĘSA)
  • nr.2 .tuńczyk,kurczak ,krewetka (60 % MIĘSA)
  • nr.3.tuńczyk,kurczak,krewetka kałamarnica ( 70 % MIĘSA)
  • nr.4.tuńczyk ,kurczak, łosoś ( 70 % MIĘSA)
  • nr.5.kurczak,kałamarnica,warzywa( 66 % MIĘSA)
  • nr.6.tuńczyk ,kurczak,krewetki w galaretce ( 60 % MIĘSA)
  • nr.7.tuńczyk krewetki ( 70 % MIĘSA)
  • nr.8. kurczak, warzywa w galaretce ( 56 % MIĘSA)

Jak widać wszystkie smaki w tej linii bazują na mieszance mięsa z tuńczyka i mięsa z kurczaka czyli dwóch najczęściej wybieranych przez właścicieli kotów smaków.

Przykładowa puszka z tej linii:

 

 

Skład: tuńczyk 28,125%; kurczak 28,125%; krewetki 3,75%; gotowana woda 39,16%

Skład analityczny: wilgotność (max.) 79,5%; białko (min.) 17%; tłuszcz surowy 0,5%;
popioł surowy (min.) 2%; włókno surowe (max.) 0,5%; sód 0,16%; magnez 0,02%.

PUSZKI O NUMERACH 11-18 (100 g)

 

  • bazują na mięsie drobiowym
  • puszki bogate w kwasy omega oraz witaminy i minerały

SMAKI:

  • nr.11. kurczak, wątróbka, wołowina ( 54 % MIĘSA)
  • nr.12. kurczak, wątróbka, serca( 54 % MIĘSA)
  • nr.14. kurczak, wątróbka, łosoś( 54 % MIĘSA)
  • nr.18 kurczak, wątróbka, krewetki( 54 % MIĘSA

Przykładowa puszka z tej linii

Skład: Kurczak 34%, wątróbka z kurczaka, łosoś 20%, bulion, witaminy i minerały.

Skład analityczny: Białko 10.00%, Tłuszcz 4,30%, Popiół surowy 2,10%, Włókno surowe 0,30%, Wilgotność 82,00%

PUSZKI O NUMERACH 21-28 (200 g) wszystkie numery dostępne

 

  • bazują na wołowinie
  • z dodatkiem oleju z krokosza barwierskiego

SMAKI:

  • nr.21. wołowina, drób (70 % mięsa)
  • nr.22. wołowina z podrobami (70 % mięsa)
  • nr.23. wołowina z łososiem (70 % mięsa)
  • nr.24. wołowina z jagnięciną (70 % mięsa)
  • nr.25. wołowina z indykiem nr.26. wołowina

+ podroby około 20 % (do wszystkich smaków)

 

Przykładowa puszka z tej linii:

Analiza: Białko 10,3%; Tłuszcz surowy 5,3%; Włókno surowe 0,3%, Popiół surowy 2,1%; Wilgotność 79,0%

1 Comment

  1. Monika Adamczyk

    23 listopada 2018 at 23:59

    Za Moonlighta moj kocur dałby sie pokroić. Stosuję go raczej jako przyprawę do feringi czy cats finefood. Moj wybredny pupil moglby zjesc wszystko o ile w srodku jest moonlight, smak tu nie gra zadnej roli. Niestety tak mala puszeczka jest dosc droga:/

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close